9

 


 

Vilhelmina Motorklubb

 

Tycker du att snöskotrar, motorcyklar och motorsport är bland det roligaste som finns ska du självklart vara medlem hos oss. Vi jobbar för att det i Vilhelmina ska finnas förutsättningar dig att ha roligt och kanske träna och tävla på blodigt allvar.


Miljöinformation

Miljöpolicy Vilhelmina Motorklubb

 

Vilhelmina MKs verksamhet skall bedrivas med beaktande av miljöeffekter, både på lång och kort sikt samt efter sunda och ekonomiska principer.

Vi anpassar vår verksamhet till samhällets krav, där myndigheters krav är lägsta nivå.

Miljöbelastningen minskas genom förebyggande åtgärder och ständiga förbättringar.

 

Detta uppnås genom att:

-          Uppfylla den lagstiftning som berör vår verksamhet

-          Minska miljöbelastningen i samband med träning och tävlingsverksamhet.

-          Verka för minskad miljöpåverkan vid användning av material och energi

-          Verka för minskad miljöpåverkan från kommunikationer och transporter

-          Minska andelen ej sorterat avfall

-          Förebygga miljöolyckor

-          Tillhandahålla information och utbildning så att verksamheten kan utvecklas i enlighet med klubbens miljöpolicy.

Information till dig som kör på våra banor

-          Miljömatta skall användas vid tankning och mekning. Om du tankar över kan mattan slängas i miljöstationen, alternativt tas med hem och tvättas på anläggning där det finns oljeavskiljare. Mattor kan köpas via klubben, kontakta styrelsen.

-          Om spill av olja/bränsle uppstår finns Absol, hink och spade i miljöstationen. Samla ihop förorenat material och släng i avsedd behållare. Om stort läckage uppstår ur tex. traktor vid underhåll av banor kontaktas omgående SOS 112 för hjälp att förhindra miljöskador.

-          Respektera våra träningstider med hänsyn till våra omkringboende

-          Se till att ha välservad ljuddämpare. Vi kommer att mäta ditt buller och vara behjälplig med tips hur du packar om din ljuddämpare om det överstiger gränsvärdet.

-          Om möjligt, samåk till träning och tävling

-          Om du drabbas av oljeläckage ute på banan, se skyndsamt till att försöka täta läckaget eller placera ditt fordon så att det inte rinner ut mer. Märk ut platsen och samla sedan ihop förorenad jord. Den slängs i miljöstation i avsedd behållare.

-          På crossbanorna skall säkerhetsvakter placeras på varje ställe utrustade med gul flagga.

-          Ingen tvättning av motorcykel/snöskoter får ske på våra anläggningar.

-          Samla ihop skräp som uppstått och lägg i avsedd behållare i miljöstationen efter varje träningstillfälle.

-          Utedass finns vid folkracebanan. Kör du enduro får du hålla dig om det är det stora som ska göras!

-          Inget bränsle får förvaras vid anläggningarna.

-     Upptäcker du något som skulle kunna utgöra en fara för miljö eller människor, om möjligt åtgärda direkt och delge styrelsen. Kan du inte åtgärda delge styrelsen dina iakttagelser.

-          Till sist, ta hänsyn till omkringliggande natur, djur och människor.  

 

Hälsningar Styrelsen

 

 

 

 

Senast uppdaterad:
2012-06-30

Nyheter

2012-06-30
Skotercrossbana är allt mer en realitet. Vi kommer att besikta området och få licens samtidigt som vi besiktar crossbanan. Pistmaskin kommer vi att kunna låna under kommande säsong för att kunna ha en så bra träningsbana som möjligt.
 
Knattecross
Vi försöker under sommaren att fixa till en knattcrossbana. Är du intersserad av att hjälpa till för att din barn ska ha en anpassad bana, hör av dig till Jan Lindström, Ordf.

 
20102-06-30
Håll utkik, under sommaren kommer vi att ha lite aktiviteter. Förhoppningsvis med duktiga tränare som kommer hit och lär oss grunderna i motocross och enduro.

 
2012-06-30
Crossbanan är helt körbar. Vi påminner dock om att den ännu inte är besiktigad och godkänd av SVEMO. Det innebär att klubben inte har några försäkringar som gäller där. Körning sker alltså på egen risk. Vi räknar med att besiktiga under säsongen.
 
Endurobanan på Granberget har gällande licens och försäkringar. Vi påmminer om att vägen förbi skjutbanorna och fram till första vändplanen vid banan inte är avlyst och där får inte oregistrerade motorcyklar köra. Från Vändplanen och längst in ingår vägen i vårt avlysta område. Däremot tillhör den inte enurobana.
 
Endurobanan i Solliden är inte licensierad, kör gärna men var medveten om att klubben inte har försäkring där. 
 
Kom ihåg att lösa medlemskort. Se text överst under vilhelmina motorklubb/medlemmar där finns info, eller kontakta Kim Degerman.

 
2012-05-20:
Arbetsdag på Crossbanan!
2 juni 10.00 samlas vi på crossbanan. Ta med handskar, stövlar. Har du ett spett, ta med det.
Klubben bjuder på lunch, kaffe etc.
Obs vi har även styrelsemöte samma dag samma plats 10.00.

 
2012-05-17:
Nu börjar säsongen för motorcykelåkning dra igång. Glädjande är att kommunen hjälpt oss att lösa arendefrågan för crossbanan. Nu kan vi äntligen ta tag i det igen och utveckla verksamheten där. Bland annat tittat vi nu även på möjligheten att ordna en bra skotercrossbana. Våra endorubanor är snart körklara, det behöver bara torka upp lite till.
 
Årsmöte: Vi har även klarat av årsmötet. Glädjande var att så många deltog. Särskilt roligt att skotercrossen verkar blomma upp i vilhelmina igen. I övrigt ser det bra ut i klubben, alla poster tillsattes, ekonomin ser bra ut så nu kan vi blicka framåt.
 

OBS! OBS!
Crossbanan är stängd för körning!
 
Detta beror på att markägarna genom Roland Tidström har sagt upp avtalet och alla förhandlingar har strandat. Vi ska vara bortstädade senast 31 oktober 2011.
 
 
Enduro
Vi har två prova på dagar, på torsdag 30 juni 19.00 och söndag 3 juli 12.00. Vi kör på granberget i makligt tempo och gudiar dig runt banan. På söndag fikar vi lite också. Banan hittar du genom att köra mot lycksele, sväng mot skjutbanorna innan slalombacken. Kör ca 1km så kommer du till vår vändplan. Där samlas vi. Banan räknas som inhägnat område så inga körkort eller registrerade motorcyklar behövs.  Mer info 070-6001306 Vi ses!

 
Nyheter om crossbanan! Läs mer under information och nyheter till vänster.

 
Årsmöte
Söndag 12 juni 18.00 på Hotell Vilhemina. Sedvanliga förhandlingar och fika!

Norrcupen i enduro 2011 har startat.
Anton har kommit igång bra, med en stark placering i juniorklassen. Glädjande är att vi också har två yngre förmågor Jerry Lärkerud som tog en 4 och Emil Wistemar på 5 plats i sin klass trots lite träning innan.
Resultat och mer info om norrcupen hittar du här >>

Enduro Resultat 2010
Med en tävling kvar i norrcupen ser det bra ut för Anton, han har en total 6:e plats i sammandraget för junior+senior. Nu gäller det bara att hålla ihop sista tävlingen som går i umeå. Fler vilhelminaåkare har också visat framfötterna lite, Mattias Blind slog till med en tredjeplats i senaste tävlingen. Tyvärr har han inte kört så många tävlingar så totalt ligger han inte så bra till. Mer info på www.norrcupen.se
 

 
Midnattsloppet Arvidsjaur 2010
Vilhelmina förarna gjorde bra prestationer. Gösta Wistemar kom på en hedrande 18:e plats. Men faktum är att han ledde loppet ett tag. Han tog nämligen starten, se filmen http://www.youtube.com/watch?v=GEQg9XLtUQk killen som kommer skjuten ur en kanon till vänster i svartvita kläder och KTM är Gösta!
 
Anton Svedberg förtsätter att övertyga i Juniorklassen med en strong bronsplats. Grattis Anton!

 
Motocross
Infodag på lördag 3/7 12.00 För dig som vill prova på och veta mer om vår verksamhet. Ta med motorcykeln för vi ska köra. Fika och information om vår verksamhet och banor.  
 
 
UPPSAGDA!
Markägaren på crossbanan har tillslut nu valt att dra allt till sin spets genom att säga upp vårt arrende, samtidigt även SLMKs arrende.
Vi anser att vi har ett gällande avtal tom 2016, likaså anser de jurister vi diskuterat frågan med. I nuläget så jobbar i på att på något sätt lösa detta problem. 
Man skulle kunna tro att det enklaste är att acceptera det avtal vi erbjuds, men det är helt omöjligt. Dels på grund av orimliga kostnader i avgifter som ska INDEX regleras varje år. Desstuom erbjuds vi endast ett nyttjanderättsavtal med en löptid av ett år. Detta innebär att vi aldrig kan genomföra några som helst investeringar, eller annat då vi inte vet hur länge vi kan nyttja marken. Orimligt anser vi som skött kontakterna. Vi kommer nu att söka hjälp för att lösa detta . Vi rapporterar löpande här på hemsidan.

ÅRSMÖTE
2/5 klockan 19.00 på Folkethus Vilhelmina Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Välkomna!

Samrådsmöte
I enlighet för reglerna för miljöfarlig verksamhet.
Vilhemina folketshus, 19/4 klockan 19.00
Kringboende eller andra med intressen i området Solliden och Granbergets endurobanor är välkomna.

Snöskoter
Det gick bra för skoteråkarna i år också. Stort grattis till Robin Ottosson tog SM-guld i skotercross. Resultat se länk >>
 
Vi fick också några medaljer i enduro-SM, Jörgen Gottardsson brons i pro-stock och Germund Nilsson Guld o motion. Det var fler som placerade sig bra, se länk >> 

 
Avtalen är klara för banan i solliden!
Nu vidtar arbetet med att få miljöprövning klar samt tillstånd från polis etc. Vi tvingas också ha någon form av samrådsmöte ytterligare en gång pga beslut i kommunen. När var och hur kommer att annonseras på något sätt.

Endurobana i Solliden
Nyttjanderättsavtalaet med kommun angående markn är klart. Nu väntar vi bara på SCA som äger delar av området. Därefter kommer en hel del arbete innan den är klar och godkänd för användning, med en mängd instanser inblandade. Ni hittar fortlöpande information här eller i forumet. 

 
Vad händer med crossbanan?
Du hittar lite information om nuläget i forumet.

 
Motocross VM
Det finns lite bilder i galleriet från motocross vm, samt en kort berättelse på forumet, obs inte gästboken.

Nya länkar
Det finns några nya länkar både på motocross och enduro. Det är filmer där vi får se hur det ska gå till. 
Ny markägare
Det har blivit en ny markägare på crossbanan. Detta har ställt till det en aning för oss på det sättet att vi blir försenade med arrendeavtal. Detta leder i sin tur att vi blir försenade med att besikta och få banan godkänd av SVEMO. Detta anser vi vara ett måste då en godkänd och besiktad bana har en rad fördelar, bland annat gällande försäkringar. Detta gör att vi kommer att bli tvingade att lägga träningslägret senare än planerat.